Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو شرکت دارویی قصد دارند با استفاده از راهبردی جدید، دارو‌های مبتنی بر RNAi را در سیستم عصبی مرکزی و چشم رهاسازی و ژن‌های مولد بیماری را خاموش کنند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ آنیلام فارماکیوتیکالز (Alnylam Pharmaceuticals) اولین شرکتی است که RNAi را وارد بازار دارو کرد، این شرکت قرارداد ۸۰۰ میلیون دلاری با شرکت رجنرون فارماکیوتیکالز منعقد کرده تا از داروی مبتنی بر RNAi برای درمان بیماری‌های عصبی و چشم استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این همکاری مشترک گامی بسیار مهم برای آنیلام بوده و همچنین اتفاقی بزرگ در حوزه RNAi محسوب می‌شود. تلاش‌های زیادی برای استفاده از دارو‌های RNA در اندام‌های مختلف صورت گرفته است که این قرارداد برای به نتیجه رسیدن این تلاش‌ها اهمیت زیادی دارد.

در فاز اول همکاری مشترک، رجنرون و آنیلام به دنبال توسعه دارو‌های RNAi خواهند بود تا با استفاده از آن ژن‌های مولد ۲۰ بیماری مختلف را خاموش کنند.

رجنرون به‌عنوان شرکت پیشرو در حوزه RNAi شناخته می‌شود که از سال ۲۰۰۲، پس از تاسیس این شرکت، تجربه‌های موفق و ناموفق متعددی در این حوزه داشته است. این شرکت اولین دارو RNAi را با نام Onpattro تولید و مجوز توزیع آن را در بازار آمریکا دریافت کرده است.

توسعه نانوذرات لیپیدی مناسب که ایمنی و کارایی لازم را برای رهایش دارو‌های RNAi داشته باشند، چالشی بزرگ برای شرکت رجنرون محسوب می‌شد. نانوذراتی که معمولا برای این کار مورداستفاده قرار می‌گرفت در کبد تجمع یافته و مشکلاتی را ایجاد می‌کرد. در نهایت، این شرکت موفق به ارائه فناوری مناسب برای خاموش کردن ژن‌های مولد بیماری شد.

اما برای رهایش RNAi در سیستم عصبی مرکزی و چشم، هنوز مشخص نیست که شرکت آنیلا چه راهبردی را مورد استفاده قرار دهد تا دارو‌های مبتنی بر RNAi را این اندام‌ها رهاسازی کنند. براساس آخرین اطلاعات منتشر شده توسط این شرکت، آن‌ها قصد دارند تا از یک لیگند برای کمک به افزایش اثربخشی این دارو در سلول‌های مغز و چشم استفاده کنند. آن‌ها از این راهبرد در میمون و جوندگان استفاده کرده‌اند که نتایج مثبتی به‌دست آمد. این دو شرکت اطلاعات زیادی درباره برنامه‌های خود برای استفاده از این دارو در مغز و چشم ارائه نکرده‌اند، اما شرکت آنیلام پیش‌بینی کرده که این دارو برای سیستم عصبی مرکزی و چشم بهینه‌سازی شده و بعد از سال ۲۰۲۰ تجاری‌سازی آن آغاز شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو نانوتکنولوژی توسعه دارو های RNAi

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۹۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از صندوق توسعه ملی، رضا محمدی در خصوص ‏انتقاد وزیر نیرو از عملکرد صندوق توسعه ملی در تأمین مالی نیروگاه‌ها اظهار داشت: صندوق توسعه ملی آمادگی خود را برای تأمین مالی نیروگاه‌ها اعلام کرده ‏است، اما نیروگاه‌ها با توجه به بدهی ۱.۵ میلیارد دلاری به صندوق توسعه ملی، توقع ‏دریافت پول بدون بازگشت را از این صندوق دارند.

وی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی از بدو تأسیس تا کنون ۴۶ طرح نیروگاهی را به ‏ارزش بیش از ۴.۶ میلیارد دلار تأمین مالی کرده است، افزود: مشکلاتی در رویه ‏بازپرداخت اقساط صندوق تا به امروز بوده است که بیش از یک و نیم میلیارد دلار از ‏مطالبات صندوق توسعه ملی معوق شد. ‏

معاون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی کشور تصریح کرد: چند دلیل می‌توان برای این موضوع نام برد از جمله اینکه ‏وزارت نیرو به موقع مطالبات نیروگاه‌داران را پرداخت نکرده است. موضوع دوم بحث تأمین ‏ارز به منظور بازپرداخت اقساط نیروگاه‌ها، سومین مورد نیروگاه‌ها با قیمت فعلی امکان ‏بازپرداخت اقساط صندوق را ندارند برای همین خود سرمایه‌گذاران راغب نیستند که در بحث ‏سرمایه‌گذاری در صنعت پیش قدم شوند.

محمدی با اشاره به اینکه که صندوق با این ‏حجم از مطالبات مواجه شده که قطعاً صندوق هم با مدل‌های قدیمی به دنبال تأمین مالی ‏نخواهد بود، افزود: ما پیشنهادات زیادی را به وزارت نیرو اعلام کردیم تا با شیوه‌های جدید ‏بتوانیم نیروگاه‌ها را تأمین مالی کنیم. طبق جلسه‌ای با سندیکای نیروگاه‌های سیکل ترکیبی ‏اعلام شد که با شرایط فعلی، خود سرمایه‌گذاران برای دریافت تسهیلات مراجعه نمی‌کنند تا ‏تأمین مالی شوند. ‏

وی با بیان اینکه مشکلاتی هست که دستگاه‌های متولی باید پاسخگو باشد ولی صندوق توسعه ‏ملی آمادگی کامل برای تأمین مالی نیروگاه‌ها را تا امروز داشته و دارد، یاد آور شد: ‏این امیدواری وجود دارد که مطالبات و حمایت‌ها به صورت جدی دنبال شود. ‏

معاون صندوق توسعه ملی با تأکید بر اینکه که معاون محترم اول رییس جمهور پیگیری جدی در این موضوع ‏داشتند تا مشکل نیروگاه‌ها مرتفع شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه جلسات زیادی در این ‏خصوص تشکیل شده است، اگر دوستان ما در وزارت نیرو همکاری و به قول‌هایی که دادند ‏عمل کنند، مشکل مطالبات نیروگاه‌ها مرتفع خواهد شد؛ البته این مهم مستلزم همکاری دوستان ‏در وزارت نیرو است.

صندوق توسعه ملی ۱۰۰ میلیارد دلار مطالبه دارد

محمدی در خصوص اینکه صندوق توسعه ملی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار مطالبه دارد، تصریح کرد: هر مبلغی ‏که از نیروگاه‌ها وصول شود عیناً صرف تأمین مالی نیروگاه‌های جدید خواهد شد و بحث ۱۰۰ ‏میلیارد دلار مربوط به طلب صندوق از دولت است و به بخش خصوصی ارتباطی ندارد.

وی تأکید کرد: صندوق در سال گذشته ‏رکورد وصول مطالبات را شکاند و بیش از ۲. ۲ میلیارد دلار از مطالبات صندوق وصول شد. در چند سال گذشته حدود ۹ میلیارد دلار از مطالبات صندوق توسعه ملی ‏وصول شد که نشان دهنده این است که صندوق در بخش‌های اقتصادی که تسهیلات به بخش ‏خصوصی مطابق اساسنامه صندوق پرداخت شده است موفق عمل ‏کرده و مطالبات هر چند با کندی، ولی وصول شده است. ‏

معاون صندوق توسعه ملی گفت: بزرگترین مشکل بحث بدهی دولت به صندوق توسعه ملی است که پیشنهاداتی ‏شده و امید است که این موضوع مرتفع شود و دولت بتواند با توجه به پیشنهادات، مصوبات را ‏اخذ کند و بدهی صندوق توسعه ملی را پرداخت کنند. ‏در بخش خصوصی و تسهیلاتی که مطابق اساسنامه داده شده، ‏بزرگترین مشکل در بخش بازپرداخت اقساط نیروگاه‌ها به صندوق توسعه ملی است. ‏

محمدی بیان کرد: در حوزه انرژی‌های نو که گرایش کشور و به ویژه دولت سیزدهم این است که بتواند عقب ‏ماندگی پیش رو در حوزه انرژی را با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر جبران کند؛ از این رو در سال گذشته ‏صندوق توسعه ملی پیش قدم شد و با همکاری خوب سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و انعقاد ‏تفاهم نامه‌ای، صندوق حاضر شد تا ۵ میلیارد دلار در حوزه انرژی‌های ‏نو سرمایه‌گذاری کند. ‏

وی بیان کرد: در حال حاضر نیز به سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر برای پرداخت ‏تسهیلات اعلام آمادگی کردیم، اما برطرف کردن برخی از موانع سرمایه‌گذاران در این ‏حوزه وظیفه ساتبا است. ‏

معاون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی در پایان بیان کرد: اگر امسال موانع و ‏مشکلات مرتفع شود حاضریم حداقل ۲.۵ میلیارد دلار در بحث تأمین مالی نیروگاه‌های تجدیدپذیرسرمایه‌گذاری کنیم که همه این موارد مشروط به این است که سرمایه‌گذار و بخش ‏خصوصی از قدمی که برمی‌دارد مطمئن باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «داروی رشد مجدد دندان» تولید شد
  • نمایشگاه کتاب تجلی عمل صالح مبتنی بر سرمایه مردم است
  • جذب ۵۴۰ میلیون دلار سرمایه ارزی در استان هرمزگان
  • توسعه ریز داروی ایرانی برای درمان عفونت های قارچی ناخن
  • طلب ۱۰۰ میلیارددلاری صندوق توسعه ملی از دولت‌ها
  • هشدار نسبت به نبود دارو‌های بیماران پیوند کبد/ «فیبرینوژن» و «بازیلیکسیمب» موجود نیست
  • صحبت‌های یک پزشک درباره کمبود دارو در ایران؛ «هرکسی نمی‌تواند داروی ۶۰ میلیونی از ترکیه بخرد»
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟